rize Şubesi

Tarihçemiz

Derneğimiz Emniyet Teşkilatı Mensupları Hanımları Yardımlaşma Derneği ( 16 Kasım 2012 tarihinde yapılan 26. Genel Kurulumuzda derneğimizin adı Polis Eşleri Kaynaşma – Yardımlaşma Derneği ( PEKAY ) olarak değiştirilmiştir. ) adı altında 09 Ocak 1987 tarihinde Sn. Gülsen BEDÜK Hanımefendi Başkanlığında onaltı kurucu üye tarafından kurulmuştur. Kurucu üyelerimiz; Mahinur YALINPALA, F.Selma DEMİRTEL, Nuran ADIBELLİ, Tülay ERDAL, Müşerref YİĞİT, Hatun ALDOĞAN, F. Oya KAROL, A. Tülay ERTÜRK, Vahide KAPLAN, Sultan YILMAZ, Ferihan KAYA, A. Ruhat OGAN, Tamay AKAN, Yıldız DEDE ve A. Füsun ACAR'dır.

Polis Eşleri Kaynaşma-Yardımlaşma Derneği Rize Şubemiz 12 Mart 2012 tarihinde kuruldu. Kısa sürede gerekli hazırlıklar yapılarak 21 Nisan 2012 Cumartesi günü 55 üyenin katılımıyla 1. Olağan Genel Kurul toplantısı yaparak faaliyetlerine başlamıştır. Derneğimiz son Olağan Genel Kurulunu 21 Eylül 2014 tarihinde Dernek Başkanı Sayın Esma Satı ÇAKICI başkanlığında Müdürlüğümüz Fener Sosyal Tesislerinde gerçekleştirmiştir.

62 ilde Şube Başkanlıkları bulunmakta olup, Şube Başkanları İl Emniyet Müdürleri eşleridir. Şube Yönetim Kurulu; Başkan, Başkan Yardımcısı, Muhasip, Sekreter ve Üye olmak üzere 5 kişi tarafından oluşturulur. Şubelerimizin bulunduğu iller; Adana, Adıyaman, Afyon, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bingöl, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Hakkari, Hatay, Isparta, İzmir, Mersin, Kastamonu,Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Muğla, Muş, Niğde, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Uşak, Van, Yozgat, Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Batman, Şırnak, Iğdır, Yalova, Karabük, Kilis, Osmaniye, Düzce 'dir. Şubeler yıllık gelirlerinin % 20'sini Katkı Payı olarak genel merkez hesabına göndermektedirler.

Amaçları tüzükte belirtilmiş olan derneğimiz; şartları uygun görülen mağdur ailelerden seçilen her aileden bir üniversite öğrencisine olmak üzere Eylül –Haziran döneminde 10 ay süre ile burs vermektedir.

Derneğimiz tarafından şehit, malul ve muhtaç teşkilat mensuplarının üniversite öğrencilerine burs verilmektedir. Bursların yanı sıra her yıl bir defaya mahsus olmak üzere ihtiyacı olduğu tespit edilen öğrencilerimize acil eğitim yardımı yapılmaktadır. Zaman zaman derneğimize başvuran ve ihtiyacı olduğu tespit edilen şehit, emekli, malûl ve bilfiil çalışan emniyet mensuplarımızın ailelerine ayni ve nakdi yardımlarımız sürmektedir.